De Streekhof

De Streekhof is de hobbykwekerij van de 90-jarige Gerrit Plakmeijer aan de Andelsterweg in Den Andel. Je kunt er niet alleen planten, groente en fruit kopen, je kunt het in oogsttijd ook zelf plukken. In de kwekerij worden onder meer appels, peren en bessen gekweekt. De kwekerij is op donderdag-, vrijdag- en zaterdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur open. 7 Gerrit is al ruim 60 jaar getrouwd met Grietje Pieterke Woldendorp die net als hij negentig jaar oud is. Gerrit is veertig jaar geleden begonnen met zijn eigen bedrijf De Streekhof. Hij gebruikt 3,5 hectare voor de fruitbomen en bouwde een grote schuur voor de opslag en verkoop van het fruit: appels, peren, pruimen, bessen en bramen. Later kwam hier de verkoop van groenten, eieren, bloemen en vruchtensap bij. Werkte hij vroeger met personeel, tegenwoordig krijgt hij veel hulp van vrijwilligers uit Den Andel en omgeving. Voor hen is het een mooi uitje en er worden onder het genot van een bakje koffie de nodige mooie verhalen verteld. En uiteraard krijgen ze elke keer groenten en fruit mee naar huis als beloning voor het vrijwilligerswerk. Regelmatig nodigt Gerrit muzikanten uit de buurt uit tijdens proeverijen of tijdens het oogsten en plukken om het iedereen naar de zin te maken.. De Thuiskeuken van de Holm haalt wekelijks haar groente en fruit bij de Streekhof om daar weer lekkere producten van te maken en te verkopen. Vrijwilliger worden of af en toe eens meedoen met oogsten en plukken?

Neem contact op met Marja Heijnen van De Holm 

winkel van de streekhof

De Dorpstuin

Bij het betreden van de Dorpstuin, achter het Dorpshuis en centraal gelegen in het dorp, opent zich een wereld van rust, een wereld van geur en kleur. Maak een mooie wandeling of ga zitten op een van de vele bankjes en geniet van een stilte die slechts onderbroken wordt door gezoem van insecten en vogelgezang. Omzoomd door een bosrand, ligt de tuin aangenaam in de luwte. Wat een unieke plek!! Het Projectplan “Een groen hart voor Den Andel” werd geschreven in april 2016. Een groep enthousiaste dorpsbewoners had al eerder het plan opgevat het voormalige voetbalveld, eigendom van de Gemeente, een nieuwe bestemming te geven. In het Projectplan kreeg dit voornemen vorm. Steekwoorden: ecologisch, biodiversiteit bevorderen, voor en door het dorp. Nu, jaren later, is er heel veel werk verzet. Landschapsbeheer Groningen begeleidde de ontwikkeling in de opstartfase. Het resulteerde in de aanleg van een fantastische tuin, aangestuurd en onderhouden door vrijwilligers. Misschien jeuken je handen en wil je aan de slag als vrijwilliger?

Neem contact op met Marja Heijnen van De Holm 06-53224743 of rechtstreeks met medewerkers van de Dorpstuin: Klaske van Wijk (06-25295460) of Anneke van der Berg (06-41144965).

Monique & Moniek

Wekelijks bakken Monique & Moniek grof volkoren gistbrood met een hoge voedingswaarde. Verschillende variaties zijn mogelijk. Een brood weegt ± 1 kg. en kost € 5,-.

Wil je zo’n lekker brood meenemen naar huis: bestel dan vóór donderdag via telnr. 06- 40280312 of mail naar bollenenco@gmail.com.

Lineke Koops

Lineke Koops maakt de heerlijkste hartige taarten voor de Holm en doet dit eens in de 14 dagen. Wil je een taart bestellen, Lineke heeft een Facebooksite Aan-de-eettafel-bij-Lien. Je kunt haar ook mailen linekekoops@home.nl of bel haar 06-48188920.

312384787_188598353667523_7269741282842491176_n