De Maakplaats

In het voorjaar van 2023 is de bouw van De Maakplaats in Den Andel voltooid. Dit gebouw is ontworpen door architect Reinier de Gooijer, gebouwd door vrijwilligers onder leiding van Folkert Prins, één van de plaatselijke aannemers van het dorp en vervaardigd met gebruik van zoveel mogelijk gerecyclede en duurzame producten.

De Maakplaats is een prachtig klushuis waar met aanwezig talent, lokaal materiaal en kennis, mooie dingen worden gemaakt. Een proeftuin waar jong en oud, dorps- en regiogenoten, samenwerken en leren.

Maakplaats De Holm Den Andel is onderdeel van ‘De Lokale Maakplaats’ een circulaire maakindustrie in het Waddengebied geïnitieerd door Eileen Blackmore van House of Design Groningen. De specifieke bijdrage van de Holm is het bieden van een concrete werk-maakplaats in Noord Nederland voor werken, leren en zorgen, een beschermde gelegenheid voor mensen die aan hun talent of passie willen werken.

In de Maakplaats organiseren we vanaf de opening cursussen, workshops en soms Maaksessies. Voorbeelden van cursussen en workshops zijn: keramiek, naaien, eigen mandela’s maken, spinnen, houten egelhuisjes en kerstbomen maken en pyrografie, .

Wil je meedoen in dit mooie project of zelf een workshop of cursus geven? Laat het ons weten!

Een link naar het meest actuele cursusaanbod staat hierna. Klik op de link klikken, ga er lekker voor zitten, kies er 1 of meerdere uit en meld je aan! Cursusaanbod Maakplaats Winter en Voorjaar 2024