Dorpsondersteuning

Activiteiten en projecten opgezet door vrijwilligers van De Holm zijn er allemaal op gericht ons dorp levendig en positief gezond te houden.
Gezellige ontmoetingen, persoonlijke aandacht en ook stimulering op de elementen van positieve gezondheid.
Het DOT team van De Holm richt zich wat dieper op 6 dimensies van positieve gezondheid.

We zijn hierin op expeditie en trekken samen op met ervaringsdeskundigen uit eigen dorp, met Mensenwerk Hogeland en andere instellingen, burgerinitiatieven en gemeenten.

  • Heb je een berichtje of een vraag of mededeling ? Bel of Whatsapp met het DOT naar Marja (06-53224743), Sandra (06-30779420) of Karin (06-13265394). Wij helpen je met je vraag.
  • De Thuiskamer is er voor een kopje koffie en een praatje en gezellig samen iets doen.
  • In De Thuiskeuken wordt samen gezond eten bereid. In de Coronatijd is dit in de vorm van maaltijdservice (bezorgen en afhalen) georganiseerd.
    De maaltijden zijn gezond en met liefde bereid door een team van enthousiaste vrijwilligers. Het is de bedoeling de formule “gezond, betaalbaar ,lekker en samen” door te laten groeien.
  • Vanuit Animaheert (biologisch boerderij aan De Streekweg) kun je meewerken in de akkerbouw. Het werken in een bedrijf, het hebben van collega’s is belangrijk voor iedereen.
  • Begeleiding Als je iemand nodig hebt die je helpt thuis de boel weer op orde de krijgen. als je je eigen regie wilt pakken, terug in je kracht wilt staan en gaan focussen op nieuwe mogelijkheden. Als je iemand zoekt die je ondersteunt bij het zetten  van volgende stappen. Voor als je een psychose/depressie doormaakt of vastloopt in je leven en het moeilijk is zelfstandig te wonen. De basis in de begeleiding is een fijne connectie, veel ruimte voor jouw eigenheid, vertrouwen en een goede samenwerking. We zien het belang van gemeenschap en vormen een netwerk met lokale projecten waarbij het mogelijk is om mee te doen
    Vergoeding voor begeleiding via de WMO, We helpen je bij de aanvraag
  • Ter info https://hethogeland.nl/hulp-bij-laag-inkomen/meerdoen-regelingen