We gaan het weer maken….. met plastic!

Plastic recyclen en upcyclen  in Den Andel, dat gaan we gewoon doen!
Gebaseerd op het beroemde voorbeeld van Dave Hakkens en zijn project Precious Plastic. Door het simpelweg bouwen van 4 recycle machines, kun je op kleine schaal plastic verwerken en er nieuwe producten van maken.

Klaar voor de start!

In Stadskanaal zijn de  eerste  machines gebouwd door leerlingen van het Noorderpoort en deze staan nu in Den Andel.  We maken vanaf nu tijd om erachter te komen hoe we kleinschalig met plastic om kunnen gaan.
Onze doelstelling is tweeledig: naast het recyclen gaan we ook aandacht besteden aan het stoppen met de productie van plastic. Dat wordt een les voor ons allemaal.

Tijdens de eerste brainstormsessie met belangstellende dorps- en regiogenoten is een top drie van leuke producten uitgekomen, die houden we nog even geheim.

Het ophalen, sorteren van een bepaald soort plastic, nieuwe producten maken en verkopen gaan we doen met behulp van mensen die ook  hun steentje willen bijdragen aan het reduceren van onnodig plastic gebruik en het recyclen van reeds gemaakt plastic.
Dus in Den Andel een pilot van een heuse circulaire plastic economie!

Wil jij ook meedoen in dit mooie project?  Leuk!
Voor het grote voorbeeld : klik hier

Meld je aan via onderstaand formulier:

 

Het verzamelen van plastic doppen (opbrengst voor de KNGF geleidehonden) dat doen we al een tijdje en dat kan nog steeds. Lever de doppen in bij de Holm, Streekweg 41 te Den Andel.