H’Andel in Den Andel

Winkel ... met de leukste cadeau's, curiosa, brocante, boeken en kleding. Ook streekproducten uit eigen (dorps)tuin. Handel in Den Andel...

Lees meer

Den Andel Historiaal

Een plek waar de historie van Den Andel en het omliggende Hoogeland op levendige wijze wordt verteld. Waar je zelf...

Lees meer

We gaan het weer maken….. met plastic!

Plastic recyclen en upcyclen  in Den Andel, dat gaan we gewoon doen! Gebaseerd op het beroemde voorbeeld van Dave Hakkens en...

Lees meer

De Verhalenvangers van Den Andel

We zijn gestart met het project Verhalenvangers! We gaan op zoek naar....verhalen, anekdotes, foto’s, filmpjes en wat er nog meer...

Lees meer

Begin van een nieuwe start in de Holm

De school OBS de Holm was een plaats waar mensen elkaar ontmoetten. De kinderen, de ouders, leerkrachten, buren etc. De school is dicht, het bindende element leek even verdwenen. Wij laten de koppen niet hangen en gaan voor een plaats waar leren, werken, ontmoeten en zorgen voor elkaar weer een plaats kunnen krijgen en daar hebben we de school weer voor nodig. Maak het dorp een nog fijnere plek om te wonen, te zijn en te leven met elkaar.

Ook al is ons dorp klein, wordt er gezegd dat we last hebben van krimp in de regio en zijn de gevolgen van de aardbevingen duidelijk aanwezig… het biedt vooral ook nieuwe kansen.

In de Holm gebeurt nu al van alles: Er is een winkel H’ Andel in Den Andel, een pop-up winkel waar tweedehands producten worden verkocht. Dat kunnen jouw producten zijn! Voor slechts € 10,- per twee weken huur jij een tafel of stelling en verkoop je je zelfgemaakte of gebruikte spullen.

De Holm heeft in totaal vier prachtige lokalen. Geschikt voor de H’Andel, het geven van workshops, het gebruiken van individuele of gemeenschappelijke werkruimte en…. welk idee heb jij ?

Hier aan de koffie-theetafel in de Holm, in gesprekken met dorpsbewoners, ontstaan de ideeën en worden initiatieven en plannen verder uitgedacht. Het resultaat: succesvolle projecten gerealiseerd en mooie projecten in wording.

De Holm :

– Persoonlijke aandacht

– Positiviteit

– Ruimte voor creativiteit

– Met de juiste energie

 

Het schoolgebouw is van de Gemeente en we kunnen het kopen, Echter daar is geld voor nodig. Dat proberen we bij elkaar te krijgen. Veel dorpsgenoten hebben een steen, tegel, vloer bijgedragen. Ons dorp is maar klein dus doen een beroep op bedrijven of mensen buiten ons dorp. Draag jij de doelen van Straks stichting de Holm een warm hart toe?

Wil jij ook een steen bijdragen aan het behoud van de Holm? Steun ons dan klik hier! Dank je wel en tot in de Holm.

uitzicht Den Andel

Panorama Den Andel